Eko-rast Univerzal 250 g

Cijena na upit

Eko-rast je revitalizirano multikomponentno mineralno gnojivo, bogato mikro i makro elementima, namjenjeno za prihranu bilja preko lista.

Upotrebom Eko-rasta postižu se visoki prinosi, a plodovi su kvalitetni i zdravi.

Najzastupljeniji element Eko-rasta je silicij u spoju SiO2 (56%). Zbog velikog sadržaja SiO2 Eko-rast utječe da se u biljci odvijaju različiti pozitivni efekti kao bolji razvoj korjenove mreže, učvršćivanje biljnog tkiva, bolja zgradnja stijenki biljnih stanica te pojačano stvaranje bjelančevina.

Osim silicija bitni elementi su još kalcij (8,8%) i magnezij (5,9%). CaO i MgO neutraliziraju nepoželjnu pH vrijednost tla i dovode je u neutralnu zonu, čime hranjiva unutar tla postaju više pristupačna za usvajanje putem korjena. U samom proizvodu nalazi se više od 40 različitih elemenata (pogledati tablicu kemijske analize), te svi zajedno utječe na biljku. Silicij oksid ima ulogu da na sebe veže razne katione, te time poprima ulogu izmjenjivača iona u tlu, čineći time hranjiva pristupačnija biljci.

Zbog izgradnje čvršćih staničnih stijenci, povećava se otpornost prema štetnim insektima i bolestima. Jača stanična stijenka onemogućava prodor bolesti u unutrašnjost biljnog tkiva. Također, biljka postaje otpornija kod ekstremnih vremenskih pojava kao što su tuča, suša i mraz. Ukoliko i dođe do oštećenja, biljka se mnogo lakše i brže oporavlja zahvaljujući bogatim zalihama mikro i makro elemenata u biljci te razvijenog korjenovog sustava.

Plodonošenje upotrebom Eko-rasta biva veće a sami plodovi bolje se i duže skladište, zbog debljih staničnih stijenki. Manipulacija plodovima je bolja, te je manji udio proizvoda koji propadaju tijekom dorade.

Proizvod se koristi u svim biljnim kulturama od ratarskih kultura, voća, povrća, cvijeća, vinove loze, maslina i drugih. Proizvod nije štetan, nema rok valjanosti i jednostavno se primjenjuje.

Kod proizvoda dokazano je djelovanje u zaštiti od insekata, gdje tretirana biljka preko lista postaje neprivlačna insektu, koji je tada napušta i seli se drugdje.

Doziranje: Primjenjuje se u koncentraciji od 0,5%. Doza je 2 kg/ha. Prskanje se obavlja po zelenim dijelovima biljke. Preporučava se primjena 2-4 puta tijekom vegetacije u razmacima od 10-15 dana, tijekom jutra ili predvečer s dva sunčana dana nakon prskanja. Vrijeme primjene tijekom godine je od veljače do studenog mjeseca.

Pakiranje: 250 g.

Pakiranje je namjenjeno za izradu otopine od 50 litara što je dovoljno za prihranu 30 do 40 voćaka ili za površinu od 1250 m2 ratarskih i povrćarskih kultura.

Dokumenti