Eko-rast Standard 3 kg

18.08 Kn

Eko-rast je revitalizirano multikomponentno mineralno gnojivo, bogato mikro i makro elementima, namjenjeno za prihranu bilja preko korijena.

Upotrebom Eko-rasta postižu se visoki prinosi, a plodovi su kvalitetni i zdravi.

Najzastupljeniji element Eko-rasta je silicij u spoju SiO2 (56%). Zbog velikog sadržaja SiO2 Eko-rast utječe da se u biljci odvijaju različiti pozitivni efekti kao bolji razvoj korjenove mreže, učvršćivanje biljnog tkiva, bolja zgradnja stijenki biljnih stanica te pojačano stvaranje bjelančevina.

Osim silicija bitni elementi su još kalcij (8,8%) i magnezij (5,9%). CaO i MgO neutraliziraju nepoželjnu pH vrijednost tla i dovode je u neutralnu zonu, čime hranjiva unutar tla postaju više pristupačna za usvajanje putem korjena. U samom proizvodu nalazi se više od 40 različitih elemenata, te svi zajedno utječe na biljku.

Silicij oksid ima ulogu da na sebe veže razne katione, te time poprima ulogu izmjenjivača iona u tlu, čineći time hranjiva pristupačnija biljci.

Zbog izgradnje čvršćih staničnih stijenci, povećava se otpornost prema štetnim insektima i bolestima. Također, biljka postaje otpornija kod ekstremnih vremenskih pojava kao što su tuča, suša i mraz. Ukoliko i dođe do oštećenja, biljka se mnogo lakše i brže oporavlja zahvaljujući bogatim zalihama mikro i makro elemenata u biljci te razvijenog korjenovog sustava.

Također proizvod djeluje i na mikroorganizme tla, te se bolje razvijaju, čime se povećava udio humusa u tlu. U tlu dolazi do povećavanja uravnotežene mineralne komponente, koja utječe na revitalizaciju zemljišta.

Plodonošenje upotrebom Eko-rasta biva veće a sami plodovi bolje se i duže skladište, zbog debljih staničnih stijenki. Manipulacija plodovima je bolja, te je manji udio proizvoda koji propadaju tijekom dorade.

Proizvod se koristi u svim biljnim kulturama, nije štetan, nema rok valjanosti i jednostavno se primjenjuje.

Doziranje: 250-500 kg/ha.

Proizvod se posipava po površini tla ili se strojno unosi u tlo u dubinu 5-10 cm. Vrijeme primjene tijekom godine je od veljače do studenog mjeseca, a kod sobnog bilja tokom cijele godine. Izbjegava se primjena po ljeti, kada je manja vlažnost u tlu i proizvod neće biti dostupan biljci u poželjnoj koncnetraciji. Na 1 m2 dozira se 25-50 g.

 

 

 

 

 

Pakiranje: 3 kg.

Pakiranje je dovoljno za 60 do 120 m2, i namjenjeno je hobby poljoprivrednicima, prihrani balkonskog cvijeća, malim višegodišnjim nasadima.

Dokumenti