Terra Green Hobby POVRĆE 0,5 L

19.21 Kn

Stimulator rasta za povrtnice.

Sredstvo je namijenjeno za lisnu (folijarnu) primjenu u svim povrtlarskih kuktura, gdje pospješuje rast i razvoj biljaka, cvatnju i zametanje plodova bilje kvalitete (ukus, boja, struktura). Plodovi se bolje skladište i čuvaju. Biljke su bolje otpornosti na napade bolesti i stres. Sredstvo nema karencu te nije štetno za korisne kukce i oprašivače.

Sastav: Kulturne bakterije, mikroorganizmi klase 1 (nisu štetni za ljude i životinje), aerobne i anaerobne bakterije, kvasci, aktinomicete i gljivice (korisni i efektivni mikroorganizmi).

Upotreba: Proizvod se razrjeđuje vodom i primjenjuje se prskanje iz prskalice po nadzemnom dijelu biljaka (lišće). Proizvod se primjenjuje u uzgoju presadnica i u nasadu (povrtnjaku). U uzgoju presadnica biljke se tretiraju kada razviju prave listove 1 do 2 puta tjedno u koncentraciji 3% (30 ml na 1 L vode). Kod odraslih biljaka tretiranje se vrši prskanjem 1 do 2 puta tjedno, u koncentraciji 2-5% (20-50 ml na 1 L vode).

Mehanizam djelovanja na biljci: Mikroorganizmi iz proizvoda Terra Green Hobby Povrće imaju osobinu da žive međusobno u simbiozi, odnosno te se nadopnunjuju u svom životu, te da ne štete jedni drugima. Oni u svom životnom razvoju proizvode spojeve antioksidanse, koji snažno blokiraju razvoj i širenje bolesti i kukaca koji se hrane biljkama. Dok antioksidacijski procesi zaustavljaju ili usporavaju razvoj štetnih kukaca, kod korisnih insekata, koji se hrane štetnim insektima i organizmima, ti procesi im daju dodatnu energiju.
Korisne mikroorganizme koristimo zbog njihove karakteristike da za štetne patogene mikroorganizme oni predstavljaju hiperparazite, antagoniste za hranu i proizvođače antibiotika i drugih tvari koje blokiraju razvoj patogena i u konačnici ih uništavaju. Ovakvom primjenom korisnih mikroorganizama se nastoji suzbijati štetni nametnici. Razvoj i širenje korisnih mikroorganizama dešava se na uštrb negativnih mikroorganizama.
Za razliku od kemijskih konvencionalnih zaštitnih sredstava koja se raspadaju nakon nekog perioda i prestaju djelovati, korisni mikroorganizmi su konstantno prisutni na biljci, te sprečavaju i/ili usporavaju napade patogena.

Biološka zaštita nema karence, te pruža puno veći manevarski prostor uzgajivačima u samoj zaštiti i plasmanu proizvoda na tržište. Osim što biljku štite, ti mikroorganizmi dodatno biljci daju korisne spojeve koji pospješuju njen rast i razvoj. Na taj način korisni mikroorganizmi povećavaju adaptibilnost (prilagodljivost) biljke na uvjete okoline i smanjuju stres u slučaju klimatskih i edafskih ekstrema.

Pakiranje: 500 ml

Pakiranje od 0,5 L je namjenjeno malim povrćarima i hobby-stima. Pakiranje je dovoljno za pripremu 10-25 L  otopine, što je dovoljno za jednokratno prskanje oko 400 m2 povrtnjaka.

Ambalažu nakon pražnjenja potrebno je isprati (iskoristiti sredstvo do kraja) te baciti u spremnik za plastični otpad. Za kupnju preparata nije potrebna izobrazba za upotrebu pesticida (iskaznica).

Skladištenje proizvoda: Na tamnom i prohladnom mjestu (sobna temperatura).