Terra Green Hobby – TLO I SJEME 500 ml

19.21 Kn

Mikrobiološki proizvod za tretman tla i sjemena povrća, za razvoj korijena sadnica i reznica.

Djelovanje: poboljšava klijavost sjemena i ukorjenjivanje presadnica i reznica, jača razvoj korijenja i olakšava usvajanje mikro i makro hranjiva u biljku. Uspješno suzbija pojavu patogenih mikroorganizama u tlu koji izazivaju bolesti, te obogaćuju tlo korisnom mikrobnom biomasom. Proizvod se upotrebljava za poboljšanje tla, tretiranje sjemena i sadnica prije sadnje/sjetve. Proizvod je ekološki te pospješuje rast i razvoj biljke i stvaranje povoljnih uvjeta u tlu.

Sastav:  aerobne i anerobne bakterije, kvasci, aktinomicete i gljivice.

Uporaba:

  1. Prskanje tla i biljnih ostataka prije obrade – cilj primjene je ubrzati razgradnju biljnih ostataka u tlu, kako bi se povećala količina humusa, potrebnog za razvoj novog nasada. Sredstvo razrjeđujemo vodom u omjeru 1:5 do 1:10 ( u 5-10 litara vode sipamo 1 litru proizvoda), što je dostatno za tretman 50 m2 površine. Primjenjujemo ga po tlu zaljevanjem ili špricanjem. Istom otopinom možemo zaljevati tlo između redova gredica tijekom vegetacije 1-2 puta tjedno.
  2. Tretiranje sjemena i gomolja – cilj je nanošenje mikroorganizam na sjemenski materijal, koji će zajedno sa korijenom u njegovom razvoju činiti simbiozu, te biljku opskrbljivati produktima mikroorganizama, te će je štititi od samog početka razvoja od napada štetnih mikroorganizama (biljnih bolesti). Proizvod se primjenjuje bez razrjeđivanja, tako da se sjeme ili gomolji potapaju ili prskaju proizvodom. Nakon što se prosuše mogu se posijati.
  3. Tretiranje sadnica i reznica – cilj ove metode je da se korijen novih sadnica nacjepi sa korisnim mikroorganizmima tla, što će biljci pružiti zaštitu te bolje usvajanje hranjiva iz tla. Kod stvaranja novog korijena, skratiti će vrijeme ožiljavanja i smanjiti gubitke u prozivodnje. Proizvod se primjenjuje bez razrjeđivanja procesom natapanja u trajanju 30 min.

Pakiranje: 500 ml.

Srednje pakiranje iz programa vrt i kuća. Volumen boce zadovoljiti će hobiste poljoprivrednike, da na svojim malim okućnicama omoguće stvaranje boljih uvjeta u tlu i kvalitetniji razvoj biljaka. Pakiranje je dovoljno za površinu 25 m2.